Campooz Caravanning: de beste caravan luifel

Vakantie betekent voor Campooz Caravanning ultieme vrijheid en op avontuur gaan. Het onbekende ontdekken met mooie ervaringen en ontmoetingen als tussenstops. Dat is precies waar onze caravan luifel uit is ontstaan. Ontwikkeld vanuit een passie voor reizen en kamperen, geïnspireerd door de luifel van onze tenttrailers. Onze luifels passen op de meeste caravans. Nieuw, oud, groot of klein: na het lezen van deze blog weet jij precies welke je nodig hebt.

Kom alles te weten over de kwaliteit, de verschillende soorten luifels, stoere looks en het opzetgemak van de Campooz caravan luifel!

Favoriet onder de consument

Bij Campooz Caravanning zijn we ontzettend trots op onze Trekking luifel. Maar wat natuurlijk echt telt, zijn de ervaringen van onze gebruikers. Hoe ervaren zij onze producten op de momenten die er toe doen? Dat helpt ons om de allerbeste accessoires en luifels te ontwikkelen. De ervaring van bezitters vinden wij heel waardevol. Die delen we natuurlijk graag met jullie. Zo ook het mooie verhaal van Onno en Annette over liefde op het eerste gezicht, de Trekking luifel voor caravans, kamperen op Corsica en hoe zij samen met hun Lazy Jack verschenen op RTL4…

luifel aan caravan

Trekking of caravan luifel?

Allebei! De stoere Trekking luifel van onze tenttrailers heeft model gestaan voor de caravan luifel. Allebei met dezelfde karakteristieke vorm. Hij past op nagenoeg iedere caravan. Daar komen we straks op terug! De naam verklapt het al. Door het opzetgemak is de luifel uitermate geschikt voor een korter verblijf of een vakantie waarbij je regelmatig naar de volgende plek verplaatst. Het beste van twee werelden, want ook voor een langer verblijf is onze mooie zonneluifel heel geschikt.

retro caravanity luifel

Caravanity by Campooz

Een knipoog naar de jaren zeventig. Campooz en Caravanity hebben samen een echte eyecatcher voor op de camping ontwikkeld. De okergele/oranje luifel past op vrijwel iedere caravan en neemt je mee terug in de tijd. Een heerlijk vintage gevoel. Gemaakt van onverwoestbaar Ripstop katoen. Gemaakt op basis van onze Trekking luifel voor caravans en vouwwagens. Verkrijgbaar in de maten 300, 325, 350, 375, 400, 425 cm.

trekking for beachy caravan luifel

Trekking for Beachy

Kamperen met strandgevoel dat nooit weggaat waar je ook bent? Zelfs als je op een camping ver verwijderd bent van de zee? Dat doe je met de Beachy caravan in combinatie met de Trekking for Beachy. De caravan is er in drie modellen: maat 360, 420 of 450. Onze luifel is er ook in deze maten en past daarom perfect op de ronde daklijn. Met hetzelfde opzetgemak en ook van onverwoestbaar ripstop katoen. Meer weten? Bekijk hier onze caravan luifel for Beachy.

Caravanning accessoires

Maak je luifel en kampeerplek helemaal af in Campooz stijl. De Trekking luifel is uit te breiden met zijwanden. De handige zijwanden zijn universeel voor links en rechts en beschikbaar met gaas, raam of dicht vlak. Extra handig: je krijgt er twee oersterke draagtassen bij. De perfecte luifel met jouw ideale zijwand gekozen? Vergeet dan niet onze andere toffe kampeerartikelen.

 • Buitenmat
 • Kampeertafel
 • Windscherm
 • Brave Dave (onbetaalbaar)

Onze buitenmat heeft een donkere en lichte kant. De buitenmat is duurzaam, eenvoudig schoon te maken en verkrijgbaar in twee maten zodat ‘ie voor elke caravan past. En ken je de Campooz kampeertafel al? Verstelbaar in hoogte, met bamboe blad en een lectuurnet voor al je tijdschriften en puzzelboekjes. Het frame is van aluminium en je krijgt er een handige draagtas bij! Al gehoord van het Campooz windscherm? Daarmee zit je lekker uit wind naast of voor je caravan. Door de losse panelen kan je het windscherm onbeperkt uitbreiden. Inclusief handige opbergtas.

Tot slot is onze Brave Dave de hangmat waarbij jij onderdeel wordt van de constructie. Je hebt geen bomen nodig, maar wel een beetje lef om erin te stappen. Hij is onbetaalbaar, maar wil je toch kans maken op Brave Dave? Laat het ons weten.

campooz caravanluifel op camping

Triple-Lane

Ontdek het Triple-Lane systeem van Campooz! Het zorgt voor ontzettend veel flexibiliteit. Dit komt doordat de pees van de luifel uit drie delen bestaat. Of je de luifel nu in zijn geheel door de peesrail haalt of alleen door het horizontale deel, de vorm komt altijd tot z’n recht en de keuze is aan jou! Span de zijkanten naar buiten zoals jij wil of volg de vorm van je caravan. De in drie soorten beschikbare zijwanden maken het helemaal compleet. Zien hoe ons Triple-Lane systeem werkt? Bekijk de video waarin Ralph je uitleg geeft.

Heel makkelijk en snel opzetten

Onze caravan luifel zet je super snel op. Binnen 10 stappen heb je ‘m staan. En dat terwijl de ander alvast de tafel en stoelen uitklapt en een lekker drankje uit de koelkast pakt. Wij laten je in het filmpje de opzetinstructie zien. Dan zit je straks nóg sneller onder de luifel met een koud biertje.

 1. Pak de luifel en schuif deze in de caravanrail
 2. Leg de stokken uit op de grond daar waar ze moeten komen
 3. Monteer in het midden, links en rechts de klemblokjes
 4. Monteer ze 3 cm voor het einde van de pees
 5. Plaats de midden dakligger en koppel deze aan de staander
 6. Plaats nu de linker dakligger en koppel deze ook aan de staander
 7. Doe dit ook voor de rechter dakligger
 8. Nu komt het afwerken: zet alle stokken op de juiste plek en hoogte
 9. Span de scheerlijnen uit en zet ze met een haring vast in de grond
 10. Span alle dakliggers goed uit en loop alles rustig na.

En tadaa! De caravan luifel staat. Bekijk de opzetinstructie van de Trekking luifel op Youtube of hieronder.

Welke maat caravan luifel?

juiste maat caravan luifel kiezen

We vinden het ontzettend belangrijk dat je tijdens de vakantie zoveel mogelijk kunt genieten. Tijd voor elkaar, je gezin, familie of vrienden. Genieten en een gevoel van vrijheid. Om er voor te zorgen dat je de juiste caravan luifel meeneemt op reis, hebben we deze in zes verschillende maten beschikbaar voor je. Wel zo handig! 😉 Meet het rechte stuk van de caravan of peesrail en kies voor de uitvoering die het dichtst in de buurt komt van de door jou gemeten afstand. Heb je 340 cm gemeten? Kies dan voor de Campooz Caravanning Trekking luifel 350. Beschikbaar in de maten 275, 300, 325, 350, 375 en 400 cm. Bekijk onderstaande video waarin Ralph uitlegt hoe je meet welke maat Trekking luifel jij nodig hebt.

De beste caravan luifel

Het is voor ons ontzettend belangrijk dat je blind kunt vertrouwen op het materiaal. Daarom maken we onze caravan luifels van onverwoestbaar ripstop katoen. We noemen dit ook wel technisch katoen omdat in het katoendoek polyester zit verwerkt. Hierdoor kent de luifel veel voordelen, namelijk:

 • Ademend katoen
 • Onderhoudsarm
 • UV bestendig
 • Sneldrogend
 • Super sterk

Misschien wel de beste caravan luifel…

Het doek

Onze luifels zijn van speciaal doek, namelijk: Campooz ripstop katoen. Het doek is ademend en UV-werend, heel sterk en van katoen. Daarnaast droogt de luifel snel is het onderhoudsarm. Meer technische specificaties weten? Lees de blog over het doek van onze caravan luifels.

campooz caravan luifel op camping

Praktische informatie voor de caravan bezitter

Welke maat caravan luifel? Wat is ripstop katoen? En wat maakt het Triple-Lane systeem nu zo bijzonder? Allemaal terechte vragen die een helder antwoord verdienen! Je vindt ze op onze Campooz Caravanning blog, waarin we de meest uiteenlopende praktische vragen met je doornemen. Naast gedetailleerde informatie over onze accessoires en luifels, geven we antwoord op andere nuttige vragen. Je moet natuurlijk wel goed op de hoogte zijn van een aantal belangrijke zaken. Hoe hard mag je met een caravan? Welk rijbewijs heb je nodig? En hoe zit het met stroom op de camping? Je leest het allemaal. Zelf een vraag? Super leuk! Stuur je vraag in als comment onder een blog of maak gebruik van het contact formulier.  Natuurlijk kan je ook bij één van onze dealers terecht.

triple lane caravan luifel campooz

De ervaringen van onze Caravanning dealers

Net als aan onze gebruikers, vragen we regelmatig naar de ervaringen en feedback van onze dealers. De jarenlange kennis en ervaring van hen is van onschatbare waarde en helpt om de beste caravan luifel en accessoires te ontwikkelen. We zetten onze dealers graag in het zonnetje, omdat we het leuk vinden om jullie kennis te laten maken met deze experts! Sommige met tientallen jaren aan ervaring, zoals Caravanning dealer Geert Boemaars die al bijna 30 jaar in het vak zit of Erik van Glaravans die naast caravans bouwen eigenlijk geen andere hobby’s meer heeft.

Check ook de dealerkaart op de site. Handig voor als je een dealer zoekt bij jou in de buurt. Wij helpen je graag op weg! Niet alleen vind je alle dealers van onze Trekking luifel, ook zie je waar in de buurt een showmodel staat te shinen.

De mensen achter Campooz Caravanning

Sinds een aantal maanden werkt Ralph Berns voor Campooz Caravanning. Hij neemt passie voor kamperen én super veel kennis mee. Daar zijn we blij mee! Misschien heb je Ralph zijn unieke rode VW busje tijdens het gezellige kampeerweekend zien staan? Zo niet, geen probleem, want dit is je kans om hem (en zijn schitterende busje) beter te leren kennen. Ontdek zijn verhaal en lees welke waarschuwing hij ruim 22 jaar geleden van zijn eerste werkgever kreeg.

Nieuwsgierig naar de collega’s van Ralph? Scroll naar beneden in een willekeurige blog. Lees meer over de passie voor het Groninger platteland van Jorrit of de interesses van Floor.

De beste caravan luifel op verschillende caravans

Onze caravan luifel past, zoals je eerder las, op bijna iedere caravan. Dit willen we natuurlijk graag aan je laten zien om je een beeld te geven.

adria action campooz luifel voor caravan

De beste caravan luifel voor de Adria Action

Om te beginnen de sportieve en unieke Adria Action. Een opvallende caravan verdient een opvallende luifel, toch? Daarom is dit een ware match. In de blog over de toffe caravan en onze luifel vind je meer foto’s en informatie over deze combinatie.

caravan luifel avento h385

De beste caravan luifel voor de Avento H385

De echtgenoot van Raoul van Campooz ging op zoektocht naar een oude caravan. Ze vond een mooie Avento H385 en pimpte deze. Als finishing touch moest daar een mooie luifel voor. Laat de Trekking luifel er nu net perfect voor passen, zowel door het model als de kleurstelling. Check de gepimpte binnenkant van de Avento in de blog.

caravan luifel dethleffs coco lounge

Campooz Caravanning en Dethleffs Coco

Volgens Chris, Dethleffs Coco Lounge bezitter, hoort er geen saaie voortent bij deze moderne caravan. De ronde vormen komen goed tot zijn recht en ook bij slechter weer is een voortent nog steeds niet nodig. De zijwanden onder de Caravanning luifel zorgen dan voor een plek met beschutting en alsnog een ruimtelijk gevoel. Meer foto’s bekijk je in de blog waarin Chris meer vertelt over deze combinatie.

chateau 380

Trekking luifel op vintage caravans

Ook op een oudere caravan, of juist op een oudere caravan, past de Trekking luifel perfect. Dankzij het Triple Lane systeem past de luifel namelijk op bijna alle caravans, ook op vintage reispaleisjes. Een voorwaarde is alleen dat de caravan een railhoogte vanaf 210 cm heeft. De caravan op de afbeelding is een Chateau 380 uit 1986 en is helemaal gepimpt, ook van binnen. Lees hier over het proces van deze vintage opknapper.

Heb jij een foto van jouw caravan met onze caravan luifel? Leuk als je deze mailt naar info@campooz.com!

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog