De Trekking caravanluifel: een nieuwe, stoere look voor elke caravan

Gastblogger Ilze van onze vrienden van Campingzoeker schrijft in deze blog over haar ervaring met de Trekking luifel van Campooz.

Onze wat oudere caravan een hippe outdoor look geven? Kan het überhaupt? Al een tijdje vroeg ik het me af. Onze voortent voldoet eigenlijk niet meer en zo’n zelfde recht-toe-recht-aan uitstraling was nou niet precies wat ik weer wilde. Inmiddels weet ik dat onze Beijerland Sprinter uit 2005 flink opknapt van de Trekking caravanluifel van Campooz. Win-win! Want dit maakt dat we kunnen blijven genieten van ons fijne en vertrouwde vakantiehuisje op wielen, maar wel kunnen pronken met een nieuwe, stoere, hippe uitstraling van het geheel. We namen de luifel voor de eerste keer mee naar de Hollandse kust en ik zag het meteen: met zijn knappe looks is deze Trekking caravanluifel de absolute eyecatcher van de camping.

Gebruiksaanwijzing caravanning

Wat een heerlijke gebruiksaanwijzing!

Voor ik los ga met alle fijne voordelen van de Trekking caravanluifel kan ik het niet laten om even wat aandacht te schenken aan de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. In de meeste gevallen gooi ik gebruiksaanwijzingen meteen aan de kant. Zelf proberen en puzzelen vind ik gewoon leuker en daarnaast vind ik die witte boekjes met zwarte letters en dito plaatjes (áls die er al in staan) ronduit saai. Campooz snapt dat. Geen saai boekje bij hun spullen dus, maar een heus stripverhaal met kleur en humor. En met de titel ‘Gert en Raoul en het geheim van de Trekking luifel’. Het is de eerste gebruiksaanwijzing ooit die een lach op mijn gezicht toverde. Maar bovenal: in vier pagina’s geeft hij alle praktische info die je nodig hebt. Niks meer, niks minder. Perfect!

Campooz Trekking caravanluifel: fijn verpakt en licht van gewicht

Eén blik op de binnengekomen pakketten en het was me al duidelijk: Campooz begrijpt het gemak en comfort dat je als kampeerder nodig hebt. Het frame en het doek zitten in twee afzonderlijke, compacte draagtassen die je met de handige draaglussen zo om je schouder gooit. Dat komt ook doordat alles zo licht van gewicht is. De buizen van het frame zijn gemaakt van aluminium en als kampeerders onderling weten we natuurlijk hoe fijn dat is. De luifel is gemaakt van robuust en onverwoestbaar 300 gr/m Campooz Ripstop katoen, maar is wel lekker compact op te vouwen en met één hand te tillen. De droom van elke light traveler, toch? Extra handig zijn de ritsen waarmee je de draagtassen eenvoudig dicht zipt. Dat betekent namelijk: geen geknoopte touwtjes om gerafelde tentzakken, maar gewoon even ritsen en alles ligt klaar voor gebruik.

Strakker dan strak binnen 30 minuten

Je leest het goed, we zetten de Trekking luifel van Campooz binnen een half uur op. Ook al was het de eerste keer. Ik durf dan ook met zekerheid te zeggen dat we de volgende keer nog sneller zijn. Dat is voor ‘de grote vakantie’ natuurlijk al fantastisch, maar helemaal als je er even een paar daagjes tussenuit bent. De luifel heeft een dubbele peesnaad, waarvan je de dikste door de peesrail van je caravan schuift. Geen tentstokogen aan je caravan? Geen punt! Met het grootste gemak klikten wij een paar klemblokjes met tentstokogen aan de smallere peesnaad. Eén van de grootste pluspunten vond ik dat je voor deze Campooz Trekking luifel geen losse scheerlijnen nodig hebt. De geïntegreerde spanbanden met gesp hielpen ons om de luifel snel en eenvoudig op spanning te krijgen. Kleine dertig minuutjes en hij stond. Strakker dan strak. Wát een winst vergeleken met het dak van onze oude voortent, waar we dik twee uur mee bezig waren door alle losse scheerlijnen, moeilijk te schuiven buizen en oneindige hoeveelheid haringen.

Klemblokje Trekking luifel

Campooz: bedacht en ontworpen door kampeerders

Alle Campooz artikelen zijn bedacht en ontworpen door échte kampeerders. En dat zie je terug in de fijnste details. Zo hoef je voor het frame geen buizen in of aan elkaar te klikken, maar is elke ligger of staander in feite één uitschuifbare buis met handig Easy-Grip systeem. De naam verraadt het al een beetje, maar dit zijn grote en stevige klemmen met een hendel die je op en neer kunt bewegen en waarmee je elke buis in één schuifbeweging op de juiste lengte afstelt. Dit gaat zelfs zó eenvoudig, dat je de luifel in je eentje nog zou kunnen opzetten. En dan het design van de Campooz Trekking luifel. Zo gaaf, zo stoer, zo stijlvol, zo van nu… ik glom gewoon van trots toen ik ons ouwe bokkie (onze Beijerland dus) ineens weer zag shinen. Wat een gave combi. En getuige de jaloerse blikken van menig voorbijganger was ik niet de enige die daar zo over dacht.

Ilze met Trekking luifel

Kies je maat, kleur en uitbreiding

Denk je nou ook na over het aanschaffen van een Campooz Trekking caravanluifel? In principe is een peesrail het enige dat je caravan nodig heeft. Hij is er in zes verschillende maten: 275, 300, 325, 350, 375 en 400. Hoe je bepaalt welke maat je nodig hebt? Daarvoor heeft Campooz een simpel, maar perfect kloppend rekensommetje. Je meet de lengte van je caravan op ongeveer tien centimeter onder de dakrand (380 was dat bij ons) en als je dit getal naar boven afrondt weet je welke van de zes maten je moet hebben (voor ons de 400 dus). Easy as that.

Het enige waar je dan nog over na hoeft te denken is de kleur. De Trekking luifel is namelijk beschikbaar in beige, grijs en zwart. Ik koos voor de grijze variant: lekker fris en superstijlvol. En inmiddels is de eerste uitbreiding – een zijwand in dezelfde kleur – onderweg. Ik kan niet wachten om die komende zomer mee te nemen.

Op zoek naar een camping die bij jou past? Check campingzoeker.nl 

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog