De zoektocht naar een retro caravan was al een tijdje bezig. In eerste instantie richtte zich die op een Constructam. Een hele karakteristieke caravan. Na enkele bezichtigingen bleek deze mooi maar niet praktisch. Dat zat hem vooral in de ruimte. Het is lastig om ruim te slapen met vier personen.

Uiteindelijk verscheen er een Avento op het beeldscherm van Mirjam, de echtgenote van Raoul van Campooz. Voldoende ruimte en een fijne retro uitstraling door de kleurstelling. Verkocht! In deze blog vertellen wij wat Mirjam allemaal heeft gedaan om de Avento te pimpen.

avento h385 caravan bed

Een Avento H385 uit 1980

Een stukje geschiedenis… Avento is een Nederlands merk. Vanaf 1964 werden de caravans gebouwd door Caravanbouw Van der Hagen uit Meerkerk. Het bedrijf ging in 1998 failliet. Na een aantal verkopen kwam het bedrijf in handen van de Tirus Group uit Oirschot. Dit bedrijf ging in 2007 ook failliet. Dit was definitief het einde van Avento.

Een leuk weetje is dat Caravanbouw van der Hagen op dit moment Caravancentrum Meerkerk is. Zij zijn één van de grotere caravanspeciaalzaken én dealer van onze caravanluifel.

avento h385 1980 caravan interieur

De weg op

De caravan is gekocht bij een particulier in Hengelo. Oorspronkelijk is de caravan verkocht door Krul aan de Oldenzaalsestraat ook uit Hengelo. Een begrip in de regio. Dit bedrijf heeft zelfs tot 2 jaar geleden het onderhoud van de caravan uitgevoerd.

Op zich was de caravan in goede staat. Na aankoop door Mirjam heeft de Avento een BOVAG beurt gehad. De remmen zijn schoongemaakt en de banden zijn vervangen. De vloer was tussen de deur en de keuken een beetje zacht. Versteviging met epoxyhars zorgde ervoor dat dit probleem verholpen was.

avento h385 caravan inrichting ibiza style

Ibiza-style

Er werd een plan gemaakt. ‘Ibiza-style!’ Voor de inrichting zijn natuurlijk en lichte kleuren gebruikt. De accessoires moesten het bohemian gevoel versterken.

Aan de klus!

Tijd voor de binnenkant. De eerste stap was de boel lekker opfrissen. Schilderen dus! Het plafond, kastjes en andere onderdelen kregen een lik verf. Daarna heeft Mirjam de wanden behangen. Het laatste was een behoorlijke klus. Stukje voor stukje werd het behang achter de rubbers geplakt. Een regelrecht monnikenwerk.

Vloer

Hierna was de vloer aan de beurt. Het vinyl moest vervangen worden. De grote vraag: hoe krijg ik de vloer er met zoveel hoekjes in één keer perfect in? De oplossing kwam van ‘Pimp-your-caravan-community’ Caravanity. De benodigdheden? Een pak A4-tjes, schaar en Stanleymes. Lees in de blog ‘DIY vloer leggen’ hoe je dit aanpakt.

caravan avento h385 1980 interieur

De finishing touch

De basis was klaar. De accessoires maken het tot een geheel. Het vliegengordijn springt in het oog. Zelf gemaakt van macramé touw en kralen. De deurknopjes zijn schelpen en de lampen zijn met de hand gemaakt uit Indonesië. Alle verlichting in de caravan is dimbaar en gekocht bij Ikea. De sprei die op de bedden ligt is zelf gemaakt. Zo kunnen de kinderen lekker chillen zonder dat het bed vies wordt.

caravan luifel avento h385

Campooz Trekking luifel

Zeg nou zelf, onze caravanluifel past perfect op de Avento. Een super mooi plaatje door de kleurstelling en vorm!

Happy Camping!