Caravan luifel voor de Dethleffs Coco Lounge

De mooie ronde vorm valt meteen op als je deze caravan ziet. De Dethleffs Coco is lichtgewicht, multifunctioneel en het design is prachtig. Het zal je niet verbazen dat ANWB deze caravan verkoos tot caravan van het jaar in 2018. Daar hoort een bijpassende caravan luifel op vinden wij!

De Dethleffs Coco Lounge

De tweepersoonscaravan is heel erg licht. Top achter je elektrische auto of als je een kleinere auto hebt. En binnenin de caravan is het ook licht, dankzij de dakramen en het panoramaraam. De deur is extra breed waardoor je makkelijk in en uit de caravan kan. De losse meubels in de caravan kan je verplaatsen. Zo kies je zelf waar je bijvoorbeeld de tafel neerzet. Het lounge gedeelte tover je zo om in een slaapplek.

caravan luifel dethleffs coco lounge

Foto’s zijn van Dethleffs Coco en Trekking luifel bezitter Chris!

Onze Coco en Campooz. Een goede combi?

Coco caravan en Campooz caravanluifel bezitter Chris vertelt je graag over zijn combinatie. ‘De Coco is een caravan van een nieuwe generatie. Ontworpen en gemaakt door Dethleffs. Lichtbouw (798kg), strak, doordacht en modern getekend.‘

De Coco is anders

‘Toen ze in 2018 geïntroduceerd werd, was het daardoor gelijk caravan van het jaar. Volgens insiders is er slechts één versie van gebouwd: de lounge. En daarvan slechts 124 stuks. Gemaakt om niet te voldoen aan de sleurende gevestigde orde; de huiskamer op wielen, volgepropt zonder ruimte om je kont te keren. Nee, de Coco is compleet anders. Eén zijde is nagenoeg ongebouwd gebleven. In het dak zitten wel twee grote ramen. Rondom nog eens zes waarvan de voorste als panoramaraam helemaal doorloopt tot in het dak. Zeeën van ruimte en heel veel licht. Kopkeuken, toilet en wastafel zonder douche. En een hele grote koelkast. (145ltr.)’ aldus Chris.

coco lounge met caravanluifel

Daar hoort geen saaie voortent bij

Chris: ‘Mensen zoals wij leven buiten en slapen alleen in de caravan. Vandaar de buitenaansluiting voor gas en een rok voorzien van veel vakken. Daar wil je dan toch geen saaie voortent of luifel bij die de moderne lijnen van de Coco verpest. Of een doekkleur en gordijnen die zelfs een verzorgingshuis misstaan.’

‘Gelukkig werd die snel gevonden. De Campooz Caravanity luifel moest het worden. Een mooie strakke luifel in een frisse oranje kleur. Navraag bij Ralph van Campooz gedaan en hij vond de beige Trekking luifel veel beter passen. “Het kan wel, maar de Trekking 375 is veel beter voor jullie.” Nou, daar kon ik het mee doen. Dus we zijn naar een showroom gegaan en hebben de twee vergeleken.’

coco lounge met campooz luifel

Het resultaat?

‘De ronde vormen. Het lijnenspel dat over de stokken verder loopt. De afspanpunten die hem superstrak wegzetten. Zie hoe het geworden is! Een voortent is niet meer nodig. Met wat wind kunnen de zijwanden geplaatst worden. Met raam, van gaas of helemaal dicht. En in tegenstelling tot een voortent, behouden we een ruimtelijk gevoel. Nu nog een matchende rok met organizer. Die zijn er nog niet, maar Gert van Campooz heeft het al in zijn notitieboekje gezet.’

Caravanluifel voor de Dethleffs Coco

Onze Trekking luifel is er in verschillende maten. Laat er nu net een maat caravanluifel tussen zitten die als gegoten op de Coco past! Voor dit model hoef je niet meer te meten welke luifel je nodig hebt. Dat hebben wij al gedaan, namelijk de Trekking 375. Gemaakt van ons speciale doek: Campooz ripstop katoen en het frame is van aluminium buizen. Je reist altijd in stijl. Niet alleen omdat de caravan er zo tof uit ziet. De luifel en stokken komen standaard in handige stijlvolle draagtassen.

Waar koop je de luifel?

Onze dealers zitten altijd ergens bij je in de buurt! Via ons handige overzicht met dealers heb je binnen een mum van tijd een routebeschrijving.

Wil je meer informatie over onze luifels? Check de blog over Campooz Caravanning. Voor vragen of opmerkingen: laat gerust een reactie achter on de blog.

Met dank aan de mooie foto’s van Chris!

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog