Caravan pimpen: Chateau 380 uit 1986

Vorig jaar augustus kochten wij onze eerste caravan. We hebben toen heel bewust gewacht tot de zomervakantie voorbij was en men van hun caravan af wilde. En dat geduld werd wel beloond! Na een tijdje rondspeuren op Marktplaats, kwamen we onze caravan tegen: een Chateau 380. Mooi prijsje, oud beestje, niet te groot én met veel potentie voor onze pimp-plannen.

Chateau 380
Chateau 380

De bezichtiging

Al toen we aan kwamen rijden wisten we: dit moet ‘m worden. Dit werd nog meer bevestigd toen we binnen stapten. Omdat we er graag een stapelbed in wilden maken, was het van belang dat er genoeg ruimte was. Ik zag direct wat de mogelijkheden waren en mijn hersens begonnen al met de inrichting. De huidige eigenaar van de caravan was super aardig en vertelde wat meer over de geschiedenis. Hierdoor werd ons gevoel meer en meer versterkt. Mijn keuze was eigenlijk al gemaakt. Omdat we niet overhaast wilden beslissen, spraken we af om er bij de huidige eigenaar op terug te komen. Nog voordat we in de auto zaten, zeiden we tegen elkaar: dit moet ‘m worden. We appten de eigenaar en spraken af de caravan twee dagen later op te halen.

caravan voor pimpen
Caravan interieur

Caravan in de achtertuin en een nieuw dakraam

Omdat we flink gingen klussen aan ons huisje op wielen, wilden we hem lekker dichtbij huis. Door een kleine aanpassing aan de schutting, kon ‘ie mooi in de achtertuin staan. Na een flinke regenbui ontdekten we dat het dakraampje lekte. Eenmaal op de ladder zagen we dat het kunststof van oudheid was gebarsten. Waarschijnlijk toen we het dakraampje even hadden getest… Dus hup, op zondagmorgen naar de kampeerwinkel en diezelfde middag zat er een nieuw dakraam in. 😎

Stapelbed caravan
stapelbed bouwen caravan

Stapelbed bouwen in de caravan

Zoals ik al eerder vertelde, hadden we het plan een stapelbed te bouwen. Het kleine treinzitje had voldoende ruimte om er een bed boven te maken. Na wat inspiratie op gedaan te hebben op Pinterest, haalden we hout en gingen gewoon maar aan de slag. Het bouwen liep behoorlijk soepel en binnen no-time was ‘project stapelbed’ afgerond!

Keukenblok pimpen

Het bruine keukenblok en de oude, slecht koelende koelkast besloten we eruit te ‘slopen’. Koken en afwassen wilden we toch niet in de caravan. We kochten een kleine koelkast mét vriesvak. Op de rest van het keukenblok, kwam ruimte voor een klein oventje. Want wie wil er geen warme broodjes tijdens het ontbijt? 😉

Behang chateau
Binnenkant chateau

Verven, behangen en stofferen

Ons Chateau’tje is van 1986 en iedereen weet dat in de jaren ’80 bruin helemaal hip en trendy was. Behalve de looks, rook de caravan ook nog naar 1986. 😉 Een muffe, oudbakken geur en een vergeeld plafond. Tijd om daarmee aan de slag te gaan. Alle kussens werden bevrijd van hun beige, wollige hoezen en met een flinke pot grondverf gingen we aan de slag. Kastjes en het plafond kregen een nieuw likje verf. De wanden werden behangen en de kussens kregen een nieuwe hoes. Er kwamen nieuwe (rol)gordijnen en een nieuw vinyl op de vloer. De kastdeurtjes kregen een tof laagje folie, waardoor ze mooi afsteken tegen de witte kleur van de kastjes.

Caravan pimpen
Interieur caravan pimpen

Het eindresultaat van onze caravan

Van bruin en beige, naar okergeel en wit. Een lekkere frisse look met een gezellige sfeer. De binnenkant was af en met wat accessoires zette ik de puntjes op de zogenaamde ‘i’. Al blijf ik toch altijd wel bezig… 😉 Volgend weekend staat de buitenkant op de agenda.

Caravan interieur
Caravan binnenzijde

De standaard groene strepen van de buitenzijde, gaan plaats maken voor een nieuwe, retro kleur. Welke kleur dat wordt, lees je volgende keer. Zo komt de buitenkant er ook top en helemaal naar onze smaak uit te zien. Oh, en de meegeleverde caravan luifel is ondertussen vervangen voor een Campooz Trekking luifel met twee zijwanden. 😉 Benieuwd naar hoe de eerste keer opzetten van de caravan luifel verliep? Ik schreef er een blog over!

Heb jij je caravan ook gepimpt? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog