Voor het eerst kamperen

De allereerste keer kamperen is natuurlijk erg spannend. Je wil niets vergeten en op zoveel mogelijk zijn voorbereid. Een aantal weken terug ging ik met mijn gezin voor het eerst een weekend kamperen met onze ge-pimpte caravan. Ook al kampeerde ik vroeger altijd met mijn ouders, dit was toch echt even anders! Lees mee over hoe ik zorgde dat ons weekend soepel verliep…

Koop niet meteen alles nieuw

Als je voor het eerst kampeert, moet je van alles aanschaffen. Wij kozen ervoor om dingen te lenen of tweedehands aan te schaffen. Het is natuurlijk zonde als je na het eerste weekend besluit dat dit ook meteen de laatste was en je net alles nieuw hebt gekocht! 😉 Vaak hebben familie of vrienden wel ergens op zolder nog wat kampeerartikelen liggen die je mag lenen.

ontbijten op camping onder luifel voor caravan

Oefening baart kunst

Hoewel het voor de andere campinggasten natuurlijk erg vermakelijk is om jullie te zien stuntelen, raad ik je echt aan om het opzetten van je luifel, vouwwagen of (voor)tent te oefenen. Wij kozen ervoor om deze eerste keer de luifel te gebruiken, die we bij de caravan kregen. Het opzetten hiervan was gelukkig niet heel moeilijk. En dankzij de kampeerervaring uit mijn jeugd, kwam ik over als een echte, doorgewinterde kampeerder!

camping zonsondergang

De ideale camping

Voor dit eerste tripje kozen we een camping op iets meer dan een uurtje rijden. De camping was van alle gemakken voorzien en voor kinderen was er van alles te doen. Privé sanitair vond ik voor deze eerste keer echt een must. Ga vooral op zoek naar een camping die aan (bijna) al je wensen voldoet. Wil je luxe en glamping? Of ga je toch voor kamperen bij de boer? Een tip waar ik wat aan had: kies voor een eerste keer kamperen een camping die niet al te basic is.

campooz trekking luifel met buitenmat

Maak een lijst

Voordat we vertrokken had ik al een lijst met spullen die we écht mee moesten. Stoffer en blik, voldoende scheerlijnen en wat extra warme kleding. Toch kom je er tijdens het echte kamperen achter dat je ook dingen mist. Zoals een fijne bezem. Of een waterpas. 😉 Verder kwamen we er op de eerste ochtend al achter dat de luifel niet waterdicht was. Door de dauw op de luifel, druppelde het water op onze ontbijtbordjes. Tijd dus voor een Caravanning luifel! 😊

koken op camping

Koken op de camping

Uit eten als je op vakantie bent is ideaal, maar wat is het fijn als je op de camping ook een lekker maaltje kunt koken. Heb je inspiratie nodig? In het kookboek van Caravanity staan heerlijke simpele recepten, speciaal voor op de camping!

En vergeet je ook vooral niet te verdiepen in het juist beladen van de caravan. Of lees de blog van Floor over stroom op de camping!

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog