Redenen om een Campooz caravan of camper luifel te kopen

Onze luifels passen op bijna alle caravans en camperbussen. Als we onze enthousiaste Campooz bezitters mogen geloven (en dat doen we!), zijn de redenen om een caravan of camper luifel aan te schaffen ontelbaar. Om je op weg te helpen hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Neem ook eens een kijkje op de Campooz Facebook eigenaren groep met ruim 1400 leden. Ervaringen, ideeën en tips genoeg! Daar delen zij hun ervaringen met Campooz luifels en kampeeraccessoires. Dat noemen we nog eens onafhankelijk warenonderzoek. De rest lees je nu in redenen om een Campooz caravan of camper luifel te kopen.

Zwarte Trekking caravanluifel

Redenen om een Campooz caravan luifel te kopen

Aangezien we ons lijstje officieel nog niet begonnen zijn, geven we je als tip om ook een kijkje te nemen op ons Campooz YouTube kanaal. Hier zie je direct leuke video’s over ervaringen van onze Campooz bezitters. Ook vind je hier alles over onze modellen en accessoires.

Travelling luifel op een buscamper

1. Onverwoestbaar ripstop katoen

Onze Campooz caravan en camper luifels zijn gemaakt van technisch katoen. Dit betekent dat onze Trekking en Travelling luifels gemaakt zijn van katoendoek waar polyester in is verwerkt. Klinkt niet alleen interessant, dat is het ook! Technisch katoen kent vele voordelen. Behalve dat het materiaal ademend is vanwege het katoengehalte, is het ook onderhoudsarm, UV bestendig, super sterk en droogt het snel weer op. Onverwoestbaar? Misschien nog wel veel meer dan dat.

onverwoestbaar ripstop katoen

2. Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren

Onverwoestbaar it is. Maar het is natuurlijk ook wel handig dat de Trekking en Travelling luifels verkrijgbaar zijn in meerdere gangbare maten en kleuren. Om de juiste maat te weten van de Trekking luifel voor caravans, meet je simpelweg het rechte stuk van je caravan of peesrail. Deze luifel is geschikt voor caravans met een railhoogte vanaf 210 cm. Vervolgens kies je uit een maat die het dichtst in de buurt komt van de door jou gemeten afstand. De caravan luifels zijn verkrijgbaar in zes verschillende maten. Heb je 290 cm gemeten? Kies dan voor de Trekking 300. Meet je 391 cm? Dan kies je voor de Trekking 400. Om de juiste maat van de Travelling luifel te weten, moet dat net op een andere manier. Deze luifel is geschikt voor caravans en campers met een railhoogte tot 210 cm. Hier meet je namelijk de rechte daklijn op de peesrail. Op deze manier zie je welke luifel past op jouw caravan of camper. om te kijken welke luifel past op jouw camper.  Nu horen wij je denken: ‘Staat dat allemaal een beetje strak in model?’ We komen direct bij ons volgende punt!

Opmeten trekking luifel voor de caravan

3. Altijd in model

De Trekking luifels van Campooz Caravanning zijn voorzien van het Triple Lane systeem. Dit betekent dat de pees uit drie delen bestaat. Dit zorgt voor veel flexibiliteit. Je kunt er namelijk voor kiezen om de luifel in zijn geheel door de peesrail te halen of alleen door het horizontale deel. Het resultaat van alleen het horizontale deel geeft een heerlijk ruimtelijk effect. De zijkanten span je op jouw manier naar buiten. De zonneluifel komt helemaal tot zijn recht, omdat deze standaard wordt geleverd met spanband met snelspansysteem.

Opmeten van de caravanluifel voor de lage daklijn

De Travelling luifels zitten op de rechte peesrail van jouw caravan of camper. Dankzij een slimme verhoging in de middelste dakligger, kan je gewoon nog de deur open doen en staan onder de luifel. Het afspannen gaat met de bijgeleverde spanbad en snelspansysteem. Eenvoudig en altijd in model!

Voor nog meer privacy onder de luifel kies je voor onze zijwanden. Beschikbaar in drie varianten met raam, dicht of zonnewerend gaas. Is dat nog niet genoeg beschutting? Dan is het Campooz windscherm misschien een uitkomst.

retro caravan luifel

4. Caravanluifel voor vintage caravans

Ben je in het bezit van een echte parel uit de jaren 60, 70 of 80? Speciaal voor jouw vintage caravan (we zijn benieuwd naar je verhalen in de comments…), heeft Campooz samen met Caravanity een okergele/oranje caravan luifel ontwikkeld. Een knipoog naar het verleden, maar met modern opzetgemak. Net als de Trekking luifel, ook gemaakt van ons ripstop katoen. Een echte eyecatcher! En een hele toffe samenwerking natuurlijk.

trekking for beachy caravan luifel

5. Trekking voor Beachy luifel

Op zoek naar een mooie luifel voor de Beachy caravan? De caravan is er in drie maten en daar hebben wij een speciale editie van onze beige Trekking luifels voor! Maat 360, 420 of 450. Bekijk hier de Trekking voor Beachy luifel. Binnen een handomdraai opgezet!

6. Bij jou in de buurt verkrijgbaar

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij een dealer dichtbij jou in de buurt! Check ons dealer overzicht en ontdek direct waar bij jou in de buurt een luifel staat te schitteren. Dealers met een blauw icoon, hebben zelfs een showmodel voor je klaar staan.

Meer weten over onze caravanluifel? Wij hebben alle informatie voor je gebundeld in deze blog.

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog