Wild spotten vanonder de caravanluifel

Beide keren was ik net te laat. Compleet gemist! Maar ik had er zo graag bij willen zijn.. Om het te zien met mijn eigen ogen. Gelukkig spraken de verhalen die ik later hoorde tot de verbeelding. Bijna net zo mooi als in het echt. Toch ben ik een geluksvogel, want vaak genoeg was ik er wel bij. Zij het met wazige en nog slaperige ogen.

Vroege vogel

Turend door het kleine bovenraampje van ons huis, kon ik in de vroege ochtend een ree zien staan. Het was nog schemerig en mijn slaperige ogen hadden flinke moeite om zich scherp te stellen op dit mooie dier. Ze was niet alleen. Moeder had een jong bij zich. Samen stonden ze vlak naast de moestuin te genieten van het verse gras. Binnen deze serene en schemerige wereld leken ze moederziel alleen. Gelukkig waren ze met z’n twee. Voor mij een super mooi uitzicht dat ik niet snel vergeet.

ree blog over luifel aan caravan

Op mijn campingstoel

Van de keren dat er hier op de oprit een witte hermelijn rondhuppelde tot een sluwe vos op het terras, heb ik vooral de mooie verhalen mogen horen. Het enthousiasme waarmee dat werd verteld? Net zo onbetaalbaar! Ook ik mag niet klagen. Op mijn eigen lijstje heb ik een groene specht, bunzing, buizerd, bosmuis en schuurkat staan. En niet te vergeten: die ene keer dat er een marter voorbij sukkelde, terwijl ik rustig op mijn campingstoeltje zat. Aan een wilde rivier in Schotland. Middenin het bos. Centraal Schotland lijkt net op Scandinavië. Geweldig!

rivier in de wildernis van centraal schotland

Wild spotten vanonder de caravan luifel

De zijwand met gaas van Campooz Caravanning is niet alleen super praktisch te bevestigen, ook zorgt de wand voor verkoeling waar het warm is en beschutting als het waait. Met de gaas zijwand ziet het wild jou bovendien minder goed. Als een echte avonturier zie je vanonder de caravan luifel de mooiste vogels vanuit je campingstoel voorbij komen. Of een vliegensvlugge eekhoorn die van boom naar boom springt. Wat dat betreft is de Trekking luifel voor de caravan nog veelzijdiger dan ik al dacht!

campooz caravanluifel op camping

Onuitwisbare indruk

Met de caravan zijn vaak hele mooie plekken te vinden, in binnen- en in buitenland. Een kleine moeite om er een compleet spektakel van te maken, want het wild komt vanzelf als je maar lang genoeg (en stil) wacht. Een tablet heb je niet meer nodig! Om je heen is het één grote liveshow van de natuur, met hoogtepunten die je niet snel vergeet. Wild spotten vanonder de caravan luifel, gaat dat zien!

Welke dieren hebben op jou een onuitwisbare indruk achtergelaten tijdens je vakantie?

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog