Winterkamperen met de caravan

Vergeten om je caravan naar de stalling te brengen? Geen nood. Misschien is winterkamperen iets voor jou. Want wat is er nu leuker dan om tussen de herfstbladeren of sneeuw bij een houtvuurtje te genieten? Of in het donker van een verse kop koffie? Een wijntje kan natuurlijk ook! Je leest het in deze blog: winterkamperen doe je zo.

Stel: je hebt in een opstandige bui of uit pure vergeetachtigheid besloten je caravan dit jaar niet naar de winterstalling te brengen. Misschien was je stiekem al die tijd al van plan om je caravan lekker bij huis te laten staan? Een hunkering om je caravanning avontuur voort te zetten in de zonnige herfstmaanden of besneeuwde winter. We kunnen het je van harte aanbevelen, maar wat is er nu zo leuk aan?

winterkamperen met retro caravan luifel

Logeren bij de boswachter

Wist je dat je het jaar rond kunt kamperen op een tal van mooie plekken alleen al in Nederland? Heeft het je altijd al eens leuk geleken om te logeren bij de boswachter? Of om middenin de wildernis van Drenthe te parkeren met je caravan of camper? Natuurkampeerterreinen biedt je de mogelijkheid om in alle rust en ruimte van de natuur te genieten. Ook in de winter!

Het groene boekje

Het enige wat je nodig hebt voor een winterse overnachting op een van de vele natuurkampeerterreinen is het groene boekje . Deze bestel je al vanaf € 14,50. Ook leuk als cadeau! Laat het winterse avontuur maar beginnen!

winterkamperen met caravanning luifel

Rust en ruimte

Een bijkomend voordeel van winterkamperen is de oorverdovende stilte. Waar de meeste campings tot het einde van een Indian Summer vol staan, kan je in de winter de kleinste vogeltjes horen fluiten. In de verte is een schim te zien van een enkele buur. s’ Nachts kijk je uit op een kraakheldere sterrenhemel met op de achtergrond het geluid van een Oehoe. Gewapend met een hoofdlampje struin je in het donker op weg naar het volgende avontuur. Tijd voor een kampvuurtje!

winterkamperen met kampvuur

Vuurkorfje voor de caravan

Wist je dat je tijdens het kamperen bij de boswachter vaak gewoon een vuurkorf mag aansteken? Wel zo gezellig en bovendien heerlijk warm op een winterse avond. Zo heb je op het natuurkampeerterrein in Borger zelfs de mogelijkheid om je eigen haardhout te zagen en te kloven. Tussen een geur van vers gezaagd hout en vallende spaanders keer je met een stapel vers aanmaakhout terug bij je caravan. Heerlijk om weer thuis te zijn!

camper luifel herfst

Connectie met buiten

Op een afstandje voel je de warmte vanaf de vuurkorf in vlagen op je afkomen. Starend in de vlammen ontstaat er een gevoel van rust en puurheid. Tijd voor nog een slokje van die overheerlijke Glühwein. De caravan luifel met zijwanden begint een aangename oase van warmte te vormen. Rookpluimpjes stijgen op richting een ijzig koude hemel. Een volle maan richt zijn schijnwerpers op het avontuur beneden zich, dat zojuist door jouzelf is gecreëerd.

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog