Het doek van onze caravan luifel onverwoestbaar?

Voor onze caravan luifels gebruiken we ons speciale doek: Campooz ripstop katoen. Dit gebruiken we ook voor onze vouwwagens en camping shacks. We gaan je in deze blog vertellen waarom het onverwoestbaar is.

Tentdoek met technisch katoen

In ons tentdoek zit polyester verwerkt. Dat heeft een aantal voordelen: het katoen is sterk, ademend en UV-werend. Daarnaast is het snel opgedroogd en is het onderhoudsarm.

ripstop katoen textuur profiel

Onverwoestbaar Campooz ripstop katoen

Als je goed kijkt, zie je vierkantjes in ons doek. Die vierkanten zijn er, omdat er een versterkte draad door het doek geweven is. Hierdoor is het doek heel sterk. Voor Australisch legertentdoek wordt ook ripstop katoen gebruikt.

familie voor trekking caravan luifel ripstop katoen

Laat je caravan luifel natregenen!

Het kan voorkomen dat er lekkage ontstaat als de luifel voor het eerst nat wordt. Wanneer er water op de katoenvezels komt, zuigen de vezels zich vol en trekken ze samen. Bij een normale bui heb je geen lekkage, maar bij noodweer kunnen de naden van het doek doorslaan. Als het doek daarna weer droogt, krimpt het doek als het ware en trekt het daarmee dicht. Dan zal er geen lekkage meer zijn.

Als je meer wil weten over het onverwoestbare Campooz ripstop katoen van onze caravan luifels, stuur ons dan vooral een bericht met je vraag of opmerking. Happy Camping!

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog