Op vakantie met je caravan in 6 stappen

Wij houden enorm van het buitenleven en de gezelligheid van kamperen, maar hoe doe je dit makkelijk met de caravan? We hebben een lijstje gemaakt met handige dingen waar je aan moet denken voordat je met jouw caravan op pad gaat.

1. Welke camping past bij mij?

Allereerst raden wij aan om te kijken of je rond wil trekken of op één plek wil blijven. Voor beide gevallen is het een goed idee een camping te zoeken die aansluit op jouw wensen en behoeften. Check hierbij ook of de omgeving je aanspreekt en of er leuke dingen te doen zijn. Als je gaat trekken, is het goed om een reisschema te maken. Bekijk hoe ver je wil rijden tussen bestemmingen en waar rustplaatsen zijn. In verschillende gidsen en op veel websites kan je handige reisschema’s en campings vinden. Campingzoeker.nl is een handige website voor als je op vakantie wil in de Benelux. Zij helpen je de camping uit te zoeken die het beste past.

checklist

2. Lijstjes!

Hou elke vakantie een checklist bij met spullen die je meeneemt en gebruikt. Hou ook bij welke spullen je niet gebruikt. Die laat je de volgende vakantie thuis. Zo vergeet je jouw belangrijkste spullen nooit meer en neem je niks overbodigs mee. We adviseren je ook een aantal zaken te controleren voordat je vertrekt, zoals: je reisverzekering, rijbewijs, bandenspanning en kogeldruk. (check deze handige blog over kogeldruk.) Tot slot: voordat je begint te rijden, zorg je ervoor dat alle kastdeurtjes in de caravan goed dicht zitten.

3. Opbouwen, opzetten en inrichten

Aangekomen op de camping? Zet je caravan eerst waterpas op het meest vlakke gedeelte van de campingplaats. Dan kan je beginnen met het opzetten van de luifel. De Campooz luifel is licht in gewicht en zet je heel eenvoudig op. Staat de luifel? Dan is het tijd om stroom aan te sluiten en jouw kampeerplek in te richten. Maak voor jezelf en jouw reisgenoten de meest logische indeling, zowel in de caravan als buiten. Kratten en opbergbakken kunnen hierbij helpen. Het is handig om belangrijke papieren in de auto bij je te houden.

campooz caravanning trekking luifel met caravan

4. Koken

Lekker uiteten gaan hoort bij vakantie vinden wij, maar iets primitiever koken ook! Zoek voordat je op vakantie gaat naar makkelijke recepten die je op de camping kan maken. In het kookboek van Caravanity vind je heerlijke simpele campinggerechten. Tips: salades, wraps, pannenkoeken, couscous, barbecueën en eenpansgerechten zijn ideaal.

5. Misschien wel de belangrijkste stap?

Geniet! Kamperen is heerlijk en het is niet verkeerd om daar soms even bij stil te staan. Ontdek de nieuwe omgeving, speel samen een spelletje, maak foto’s, trek de natuur in, eet lokale producten en maak plezier.

mensen zitten onder caravanning trekking luifel

6. Tijd om te gaan

Check bij het afbouwen van de luifel of alles goed droog en heel is. Dan weet je zeker dat je de volgende vakantie weer kunt genieten. Maak alles goed schoon en denk eraan de kastdeurtjes te vergrendelen voordat je wegrijdt. Op naar de volgende kampeervakantie! Nog niet uitgelezen? Marjolijn verteld in haar blog alles over haar eerste caravan vakantie.

Vind je dat we een stap missen of heb je handige tips? We vinden het leuk als je dat met ons deelt in de reacties. Happy camping!

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog