Kamperen in de kou! Hoe hou je het warm?

Kamperen in de herfst, winter of het begin van de lente. Het is een prachtige tijd om eropuit te trekken, want je geniet in alle rust van de omgeving en de natuur is prachtig. Toch kan het best koud zijn als je met de caravan op pad gaat. Daar kun jij je tegen wapenen met onze lijst!

1. Lekker slapen met een goede slaapzak

Allereerst: vul je slaapzak met een zacht kleedje, kleren of zelfs een handdoek. Het zal een stuk warmer zijn dan een lege slaapzak. Daarnaast is het belangrijk voor welke slaapzak je kiest. Een mummieslaapzak is altijd warmer. Check op het label wat de richttemperatuur. Ga in de kou voor eentje die -8 of -10 aangeeft. Natuurlijk kan je in de caravan ook gebruik maken van een elektrische deken. Dan heb je het gegarandeerd warm. Tot slot: ga voor een slaapzak van polyester of geïmpregneerd dons, want deze nemen goed vocht op.

2. Zet de kachel aan!

Warmte in de caravan: schaf een kachel aan. Er zijn verschillende soorten, namelijk gas-, elektrische en petroleumkachels. Zoek een formaat die bij jou past en let op de specificaties. Het kan handig zijn om een kachel te kopen die omvalbeveiliging heeft of automatisch uitgaat bij oververhitting. Bij een elektrische kachel let je op hoeveel stroom je op de camping kan gebruiken. Belangrijk: zorg dat je de caravan ventileert bij het gebruik van een kachel of plaats een CO2 melder.

kachel in caravan

3. Knuffelkleed

Buitenmerk Rebel-Outdoor heeft een verwarmend knuffelkleed inclusief powerbank in haar assortiment. De powerbank sluit je aan en verstop je in een vakje in het kleed. Met de knop op het kleed kies je uit drie verschillende standen. De warmtezones in het kleed warmen snel op. Het knuffelkleed kan je omslaan als omslagdoek, op schoot neerleggen of delen met degene naast je.

Knuffelkleed van Rebel-Outdoor

4. Eet genoeg

Bij koude temperaturen is het belangrijk dat je goed eet, want het gebruikt meer brandstof. Zo hou je jouw lichaamstemperatuur op peil. Voordat je gaat slapen is het handig om nog iets warms te drinken en iets lichts te eten. Dan val je heerlijk warm in slaap! Gebruik een goede thermosfles om je drinken langer warm te houden.

5. Fikkie stoken

Kruip knus tegen elkaar aan en geniet van de warmte van een vuurtje voor de caravan. Check van te voren of een camping kampvuur maken toestaat. Er zijn een aantal campings in Nederland waar je een fikkie mag stoken.

6. Laagjes!

Kies voor meerdere laagjes kleding. Voor de basis raden we thermo ondergoed aan. Een trui of fleece sweater zal je ook helpen het warm te houden. Krijg je het te warm? Dan trek je makkelijk een laagje uit.

rebel servies op camping

7. Warmtekussens

Met een warmtekussen op schoot of een verwarmd zitkussen heb je het snel heerlijk warm. Misschien hou je het zelfs buiten in de voortent of onder de luifel nog even vol met deze kussens! Check hier de warmtekussens de duurzame kussens van Stoov.

8. Kruik tegen de kou

Neem een kruik mee je slaapzak in of leg ‘m onder een kleedje op je schoot. Als het water in de kruik ’s nachts koud wordt, vervang het water dan met water uit je thermosfles. Dan hoef je niet eerst water op te warmen.

9. Knuffeltijd!

Kruip dicht tegen elkaar aan, want elkaars lichaamswarmte heb je nodig in de winter, herfst of het koude voorjaar. Niemand om tegen aan te kruipen? Neem een kruik mee je bed in.

Heb jij nog handige tips die je graag wil delen? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog. Tot Campooz!

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog