Campooz caravanluifel opzetten

Het opzetten van een Campooz caravanluifel is een fluitje van een cent. In deze blog leggen we stapsgewijs uit hoe je ervoor zorgt dat je in no-time geniet van een koud drankje onder de luifel.

Met de caravan achter de auto rijd je natuurlijk eerst naar een mooie camping. Nadat je jouw huis op wielen op zijn plek én waterpas hebt gezet is het tijd om de luifeltassen uit de caravan te halen.

campooz caravanluifel opzetten

Stap 1 – luifel door de peesrail

Pak de luifel uit de tas en schuif deze door de peesrail. Het is belangrijk dat de afstand tot aan de grond aan beide zijden even lang is. Dit kun je prima alleen. Het enige nadeel is dat het doek dan op de grond komt. Dit voorkom je door het met zijn tweeën te doen. Is wel net zo gezellig toch? Onze luifels zijn voorzien van Triple-Lane. Dit maakt de caravanluifel extra flexibel.

Stap 2 – stokken uitleggen

Dit is even een werkje. Leg de stokken op de grond volgens het schema. Dit zorgt ervoor dat het vervolg eigenlijk bijna niet mis kan gaan. Het schema vind je vanzelf als je de doos met stokken opent.

campooz caravanluifel opzetten

Stap 3 –  Klemblokjes monteren

De klemblokjes gebruik je om de dakliggers vast te zetten. Je klemt ze eenvoudig aan de onderste pees. Je monteert drie klemblokjes. In het midden, rechts en links. Zorg ervoor dat ze ongeveer 3 cm van het einde van de pees gemonteerd worden.

Stap 4  – Middelste dakligger

Plaats de middelste dakligger een het klemblokje en koppel deze vervolgens aan de staander. Let op, je hoeft de stokken nog niet uit te spannen.

Stap 5 – Linker dakligger

Doe nu hetzelfde voor de linker dakligger. Zorg er nu voor dat je de middelste en linker staander met elkaar verbindt.

Stap 6 – Rechter dakligger

Deze is logisch. Herhaal stap 5. Doe dit alleen wel aan de andere kant. Je luifel staat. Nu gaat het leuke deel beginnen. Uit- en afspannen!

campooz caravanluifel opzetten

Stap 7 – Uitspannen

Het buizenframe span je nu uit. Nog niet op volledige spanning. De meeste stokken zijn uitgerust met handige snelspanners. De caravanluifel begint zijn karakteristieke vorm te krijgen.

Stap 8 – Afspannen

De luifel span je nu uit naar rechts en naar links. Hiervoor heb je enkel 2 haringen nodig. Met het haringsnelspansysteem span je de caravanluifel extra mooi uit. Aan de zijkant (caravanzijde) span je de luifel uit naar de grond.

Stap 9 – Dakliggers uitspannen

Span de dakliggers nu goed uit. De luifel staat!

Bovenstaande stappen in beeld? Check dan het fimpje ‘Campooz Trekking luifel snel opzetten’  op YoutTube. Happy Camping!

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog