Werk eens als digital nomad vanuit de caravan

De wekker gaat, je poetst je tanden en gaat onder de douche. Na het douchen smeer je snel een broodje, trekt je kleren aan en pakt de autosleutels. Je bent slechts één file verwijderd van een nieuwe werkdag. Tot aan de coronapandemie was dit het dagelijks leven van veel mensen. Goed, voor veel mensen is dit nog steeds aan de orde van de dag. Maar tijdens de pandemie kwamen we erachter dat veel werkzaamheden ook vanuit huis gedaan kunnen worden. En als je thuis kunt werken, waarom dan niet heel ergens anders? Heerlijk leven als ‘digital nomad’ vanuit de caravan bijvoorbeeld. Kan je gerust een weekje tussendoor doen, zonder dat de manager het doorheeft.

Werken én genieten

Je leest rustig wat rapporten door die je nog moet verwerken in een presentatie. Tussen het lezen door kijk je regelmatig op van je laptop. Door het linkerraam van je caravan zie je nog net de contouren van de speeltuin met spelende kinderen. Rechts van de caravan staat een mooie boompartij waarin een specht driftig aan het boren is. Af en toe loopt er iemand voor de caravan langs. Zouden zij stiekem ook aan het werk zijn of genieten die mensen wel lekker van een vakantie? Je kijkt toch maar weer eens naar je laptop. Die presentatie bouwt zichzelf niet op.

werken in caravan

Tussendoor je batterij opladen

Het geheel begint al ergens op te lijken en je hebt deze ochtend in alle rust door kunnen werken. Tegen lunchtijd begint je maag te rommelen. In het pittoreske keukentje smeer je een paar witte bolletjes met chocopasta en besluit je om een frisse neus te halen. Onder de Trekking luifel voor je caravan zet je een vouwstoel neer en pakt er een Donald Duck bij. Even iets luchtigs tussendoor, voordat je de zware materie weer induikt. ‘Mogguh, middag, goeiedag,’ klinkt het telkens om je heen. Wat een heerlijke setting om in te mogen werken.

Geen houding is te gek

Na de lunch ga je weer aan de slag. Even weg achter het klaptafeltje. Je pakt je laptop op en gaat uitstrekt op de bank voorin de caravan liggen. Niemand die je iets doet. Zelfs in deze houding lukt het je om belangrijke werkzaamheden uit te voeren. Dat moest je op kantoor eens proberen. Sterker nog, het gaat je beter af dan achter het klaptafeltje. Aan het einde van de middag staat die presentatie gewoon klaar. Je klapt je laptop een laatste keer dicht en denkt vooruit aan de vrije avond voor je. Morgen mag je hier weer je laptop open slaan, maar nu is het tijd voor een wandeling over de camping. De vakantievierende arbeider.

Op welke plek zou jij graag een keer willen werken?

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog