De klemblokjes gebruiken bij de caravan luifel van Campooz

Regelmatig krijgen wij vragen over de klemblokjes. Ook wel Quick Lock, Fix-on of Awning Brackets genoemd. Hoe gebruik je ze en wanneer gebruik je ze? Tijd om daar wat meer duidelijkheid over te geven!

Wat zijn klemblokjes of Quick Lock steunen?

Wie kent ze niet, de witte bevestigingsogen aan de caravan wand. Hieraan bevestig je het frame. Tot de jaren ’90 wisten we eigenlijk niet beter. Het was iets noodzakelijks om je frame aan te bevestigen. Toch hadden veel kampeerders hier op een bepaald moment genoeg van. Want je wil eigenlijk geen schroeven in de wand van je nieuwe caravan en daarnaast kan het ook nog eens lekkage veroorzaken! Dus toen in de 90 ’s de Quick Locks op de markt kwamen, werden deze met open armen ontvangen… 😉

zijwand quick locks

Wanneer gebruik je de klemblokjes?

Bij nieuwe caravans zitten er dus niet standaard caravanoogjes voor de framebevestiging in de caravanwand. Bij een tweedehands caravan mogelijk wel, omdat de kans groot is dat de vorige eigenaar deze erop heeft gezet. En dat is verder prima, want als het werkt, dan werk het!

Waarom gebruik je ze?

Als de caravan oogjes al op je caravan zitten en ze zitten goed, dan zijn Quick Locks niet eens nodig. Maar wanneer dan wel? Bij nieuwe caravans waar je absoluut niet in wil schroeven!

Bij onze caravan zat de zijwand er bijvoorbeeld niet mooi in. Hoe dat kwam? Doordat ik de standaard oogjes gebruikte (die net te laag zitten), hing de zijwand te laag. Tijdens het afspannen stond ‘ie dus scheef. En dat wil je natuurlijk niet. Door de Quick Lock te gebruiken, kon ik de dakliggers van het frame hoger plaatsen. Hierdoor kwam de zijwand veel mooier van de grond en werd het geheel ook mooier.

Quick Lock
Klemblokje voor de Campooz luifel

Hoe gebruik je ze?

Ze zijn erg makkelijk te gebruiken, die Quick Locks. In elke Campooz luifel zit een speciale pees gestikt, deze is iets dunner dan de pees die door de caravan rail gaat en speciaal voor de klemblokjes. Het werkt een beetje als een knijper. Je schroeft of klapt ‘m open, zodat er ruimte komt om het blokje om de pees heen te plaatsen. Vervolgens knijp je hem dicht en zit het vast. Klaar is je nieuwe ‘oogje’. 😉 Zien hoe je de klemblokjes bevestigt? Bekijk onze video op Youtube.

Ben je nieuwsgierig naar meer ervaringen van Marjolijn en haar caravan luifel? Je leest het hier!

chateau 380

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog