OVER ONS

het allerleukste kampeermerk

Het verhaal begint bij de ontmoeting van de drie mannen van Campooz; Gert, Harry & Raoul. Een avontuur dat start in 2013 en waar niet veel later iets heel moois ontstaat. Van het eerste model Fat Freddy, tot een wereldrecord vouwwagen opzetten. Alle ins en outs weten? Lees gauw verder.

wereldkaart
Sleutel 13 Gert en Raoul
het begin

2013

De eerste gezamenlijke kennismaking van de drie mannen van Campooz was tijdens de door Gert en Raoul georganiseerde Sleutel 13 Rally voor Stichting Kinderrijk. Harry ging mee met een auto vol reserveonderdelen. De rally ging van Roemenië naar Nederland in oude Dacia’s.

Gert met tentdoek
zomer

2014

Het broeit bij tentkampeerder Gert. Hij wil meer comfort onder tentdoek, een vouwwagen dus. En een aanhanger. Allebei vindt hij een beetje overbodig. Een zoektocht levert niet het gewenste resultaat. Dan het maar zelf doen!

Eerste Fat Freddy
herfst

2015

Het idee werd werkelijkheid. Het resultaat was te mooi om voor zichzelf te houden. De ijzersterke combinatie productontwikkeling, creativiteit, branding en technische kennis zag het leven. De drie-eenheid Gert, Harry & Raoul werd gesmeed.

Fat Freddy 1
voorjaar

2016

Met de zoekterm ‘vouwwagenspeciaalzaak’ werden al snel mogelijke dealers gevonden en bezocht. Bij enkelen was het liefde op het eerste gezicht. Vanaf Pasen 2016 stond Fat Freddy I te pronken in de showroom.

Vernoemd naar de band Fat Freddy’s Drop. Waarom? Het idee om een tent op een aanhanger te monteren, komt uit Australië. Eén van de mannen van Campooz heeft weken door de Outback gereden met enkel een cd van Fat Freddy’s Drop bij zich. En geen FM ontvangst. Eén en één is twee…

Eerste Lazy Jack
oktober

2016

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt Lazy Jack geïntroduceerd. De grote broer van Fat Freddy. De beurs was een enorm succes. Campooz op de kaart! Het dealernetwerk begon ook serieuze vormen aan te nemen.

What’s in a name? Verzin maar eens een naam die niet onderdoet voor die van Fat Freddy. Lekker onderuitgezakt tijdens een lange busrit kwamen er allerlei namen voorbij. Dave, Bill of Jack? De mannen van Campooz waren het snel eens. Lazy Jack was geboren!

Lola opblaasbare vouwwagen
oktober

2017

Campooz introduceert de allereerste opblaasbare vouwwagen ter wereld tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Lola laat mensen kamperen in stijl! Op de beursvloer vestigt Raoul het wereldrecord vouwwagen opzetten. Fat Freddy 99 x opzetten en weer afbreken in zes uur tijd. Nog meer leuks, onze stand werd uitgeroepen tot een van de leukste van de beurs.

Een geesteskind van Gert. De grootste uitdaging? Het gebruik van één tube. Het begon met een stuk elektriciteitsdraad. Buigen, staren, piekeren en het hele proces weer overnieuw. Het resultaat was een prototype ter grootte van een pot pindakaas. Doorontwikkeld tot deze stijlvolle dame!

Auto met Campooz
campooz over de grens

2018

Het Campooz netwerk wordt groter en groter. In Frankrijk, Zweden en Groot Brittannië worden dealers toegevoegd. Later dit jaar volgt Duitsland.

Ugly Betty
oktober

2018

Flexibel kamperen! Campooz heeft een systeem ontwikkeld dat mee verandert met elke gezinssituatie. Zonder kinderen, met (bonus)kinderen, kinderen apart of als logé bij opa en oma. Ugly Betty is onderdeel van het kampeersysteem. Aangekoppeld als extra slaapcabine en los als bijzettent. Ook zijn de Trekking en Camping variant van Fat Freddy en Lazy Jack onderdeel van het systeem.

Campooz Caravanning
cAMPOOZ CARAVANNING

2019

Eind augustus wordt onze stijlvolle caravan luifel geïntroduceerd. De stoere luifel die op de meeste caravans past. Voor de caravan luifel heeft de Trekking luifel van de vouwwagen model gestaan. Dat is niet het enige wat 2019 een bijzonder jaar maakt. Omdat Campooz bijna vijf jaar bestaat, zijn Fat Freddy en Lazy Jack tijdelijk in een bijzonder kleurtje gemaakt.

Nog een mijlpaal! In Balloo is Campooz uit zijn jasje gegroeid. Een nieuw onderkomen is gevonden aan de van Doornestraat in Assen. Een heerlijke plek waar doorgebouwd kan worden aan het succes.

Brave Dave
ONBETAALBAAR

2020

De introductie van onze langslaper Sleepy Joe, de tenttrailer waar je aan het voeteneinde het bed uitstapt. 2020 is ook het jaar van de grote onthulling van onze onbetaalbare accessoire Brave Dave. De hangmat waarbij je geen bomen nodig hebt! De enige voorwaarde is dat er haringen de grond in kunnen. We hebben er zelfs eentje weggegeven.

Red Ruby
HEEL VEEL NIEUWS

2021

Campooz groeit! Het team breidt flink uit met nieuwe fijne collega’s. Campooz Business met tentaccommodaties voor campings en vakantieparken is geboren. En de nieuwe tenttrailer Red Ruby heeft haar intrede gedaan. Tot slot wordt onze nieuwe accessoirelijn Rebel-Outdoor gelanceerd.

Offroader
what’s next?

2025

Spannend om te bedenken wat er allemaal nog gaat gebeuren! Wat denk jij over ons? Leuk als je dat met ons deelt! info@campooz.com

Meer weten over ons en onze modellen? Download hieronder de brochure.

DOWNLOAD ONZE

BROCHURE