Op vakantie met de Trekking luifel

Eindelijk was het zover: de zomervakantie. De eerste keer een langere vakantie met onze caravan én de Campooz Trekking luifel. Ik vertel je graag over onze ervaringen.

Opzetgemak

Onze eerste stop was in Duitsland, vlakbij de Zwitserse grens. We waren ’s ochtends heel vroeg gaan rijden en bij aankomst op de camping was het al flink warm. Onze caravan reden we op onze kampeerplek en toen was het tijd voor het opzetten van de caravanluifel. Terwijl de kinderen van alles wilden (plassen, naar de speeltuin, drinken), zette ik de luifel op. Het was een graad of 34 en mijn man bekommerde zich om de kinderen. Prima, ik wist ondertussen precies hoe de luifel opgezet moest worden. Oefening baart kunst. Zelfs met 34 graden en de brandende zon op mijn hoofd, lukte het mij om de luifel in minder dan een kwartier te hebben staan.

trekking voor beachy

Kamperen met een regenbui

Na een aantal dagen in Duitsland, zetten we onze reis voort. Na een paar nachtjes op een boerencamping in Zwitserland, vertrokken we naar het Lago Maggiore in Italië. Ook hier was het 30+ graden, maar wederom stond de luifel weer vlot. Het afspannen was een dingetje, want de plekken waren hier beduidend kleiner. Ondanks dat we de grootste plek hadden gereserveerd, moest ik toch creatief zijn. En ik kan niet ontspannen, voor dat mijn luifel mooi strak staat. Gelukkig lukte dat toch redelijk. Op dag twee kregen we al een flinke regenbui. Hierbij merkten we meteen weer hoe belangrijk het is, dat afspannen. In de hoek waar hij net niet lekker genoeg stond, daar ontstond een waterzak. Gelukkig is dat iets wat simpel is op te lossen. Ik zette de stokken wat lager en ietsje schuin naar binnen. Zo kon het water er makkelijker afstromen en ontstond er geen waterzak meer. Meer tips lees je hier. Wat ook echt top was: nergens liet de luifel water door. Dus ook al is het eigenlijk echt een zonneluifel, al onze spulletjes bleven mooi droog! Tijdens de bui ook nog een geniaal idee van een collega uitgetest. Want de zijwand is natuurlijk niet waterdicht, dus aan die kant waaide de regen wat naar binnen. Ik besloot daarom de zijwand met raam óver de gaaswand te hangen. Zo hoefde ik de gaaswand niet weg te halen en daardoor klikte ik er snel een extra wand in. Dus credits voor Christian!

trekking voor beachy

Zonneluifel uit te breiden met zijwanden voor extra schaduw

Van te voren hadden we besloten op de tussenstops enkel de luifel te gebruiken. Maar omdat de zon overal behoorlijk scheen en we wat extra schaduw wilden creëren, besloot ik tóch de zijwanden te gebruiken. Eén gaaswand en een dichte aan de kant waar de zon vol op scheen. Je klikt ze er zo aan, waardoor het niet heel veel extra tijd kost. De Trekking luifel is een echte zonneluifel. En dat was een uitkomst. Zeker met de gaaswand erin. Lekker uit de zon zitten en toch een briesje. Ideaal!

Conclusie

Ook tijdens een langere vakantie is kamperen top en de Trekking luifel al helemaal. Snel opzetten, enthousiaste mede-kampeerders en fijn droog en uit de zon zitten. Het maakte je kampeerplek allemaal net een beetje mooier…

Lees ook deze blogs!

Deel deze blog